Teemaeditori tutuksi

Näin muokkaat verkkokaupan ulkoasua teemaeditorilla

Päivitetty yli viikko sitten

Verkkokaupan teemaa muokataan teemaeditorin kautta. Editori sisältää toimintoja sivujen sisällön rakentamiseen, ulkoasun värien muokkaukseen sekä teeman asetusten, tyylin ja kaiken muun säätämiseen. Käytännössä teema määrittelee kaiken sen mikä näkyy asiakkaalle.

Löydät teemaeditorin kohdasta > Verkkokauppa > Valitse teema > Muokkaa.

Alla oleva ohje koskee editorin käyttämistä tietokoneella. Mobiilinäkymässä on samat toiminnot, mutta ne voivat löytyä eri kohdista.

Sivujen muokkaaminen

Sivuja muokataan valitsemalla ensin sivu. Voit valita listasta valmiin sivun tai hakea itse lisättyä sivua pudotusvalikon kohdasta Valitse sivun mukaan.

Sivut rakentuvat osioista, joita pinotaan päällekkäin. Tutustu tarkempiin ohjeisiin liittyen osioiden käyttämistä ja muokkausta.

Esikatselu

Esikatselet muokattua teemaversiota Esikatselu -painikkeesta.

Voit kaikessa rauhassa muokata teemaa, sillä muokattavana oleva versio ei näy julkisesti ennen teeman tallennusta.

Muutosten julkaiseminen tai peruminen

Näet tallenna-painikkeen kirkkaana, kun teemasta löytyy muutoksia, joita ei ole vielä julkaistu verkkokauppaan. Voit päivittää muutokset verkkokauppaan klikkaamalla Tallenna -painiketta.

Ennen muutosten tallennusta on mahdollista perua muutoksia. Palaat yhden muutoksen kerrallaan taaksepäin vasemmalle kiertyvästä nuolesta tai voit perua kaikki muutokset edelliseen tallennukseen saakka Luonnos -painikkeesta.

Asetukset

Teeman asetukset löytyvät Valikko -painikkeen takaa. Voit pitää valikon avoinna editorin vasemmassa sivussa tai sulkea sen näkyvistä ja saada tällä tavalla enemmän tilaa sivun sisällön muokkaukselle.

Löydät valikosta värit, tekstit, yleiset, sosiaalisen median ja markkinoinnin asetukset. Näet lisäksi mitä osioita sivulle on lisätty ja voit järjestellä, piilottaa ja ajastaa osioiden näkyvyyttä.

Tiedot

Teeman tiedot löytyvät valikosta alhaalta ja tätä kautta pääsee muokkaamaan oletustekstejä sekä teeman lähdekoodia.