Osiot : Tuotelistat ja -karusellit

Näin rakennat sisältöä tuotelistojen ja tuotekarusellien avulla.

Manne avatar
Tekijä: Manne
Päivitetty yli viikko sitten

Tuotelistat ja -karusellit ovat valmiiksi suunniteltuja osioita, joiden avulla rakennat helposti sisältöä ja luot monipuolisesti tuotteiden listauksia verkkokaupan sivuille.

Listauksiin ja karuselleihin voi lisätä tuotteita yksitellen tai valita valmiin listauksen tuoteryhmän, valmistajan, uutuuden, viimeksi lisätyn, alennuksen tai tunnisteen (tagi) perusteella.

Löydät osiot kohdasta > Verkkokauppa > Muokkaa teemaa.

Tuotelista

Lisäämällä tuotelista-osion saat simppelin listauksen valituista tuotteista. Tuotelistalle voit lisätä mm. tuotteita, otsikoita, linkin, tuotemäärän ja valita mitä tietoja näytetään.

Näin käytät valmiita listoja

Valitse listauksessa näkyvät tuotteet klikkaamalla Valitse näytettävät tiedot tai lisää manuaalisesti. Jos lisäät tuotteet yksitellen, silloin tätä valintaa ei huomioida.

Näin lisäät tuotteet yksitellen

Valmiin listauksen sijasta voit lisätä tuotteet yksitellen listaukseen. Klikkaa Lisää tuote -painiketta ja hae haluamasi tuote.

Näin valitset näytettävät tiedot

Tuotteista näytettävät tiedot määräytyvät oletuksena teeman yleisten asetusten perusteella. Voit kuitenkin säätää tietoja klikkaamalla Valitse näytettävät tiedot ja valitse mitä tietoja haluat kyseisessä listauksessa näkyvän.

Tuotekaruselli

Lisäämällä tuotekaruselli-osion saat automaattisesti vaihtuvan listauksen valituista tuotteista. Karuselli-toimintoa lukuunottamatta osio on vastaava kuin tuotelista.

Asetuksista löydät karusellin tyyliin ja nopeuteen liittyviä säätöjä.

Välilehdellä

Valitsemalla tuotelista tai -karuselli välilehdellä osion saat useamman eri listauksen samaan osioon. Voit lisätä esimerkiksi uutuudet ja alennukset, joiden välilehtiä klikkaamalla tuotteet vaihtuvat verkkokaupassa.

Mallikuva Aurora-teemasta.

Näytettävät tuotteet valitaan aina valmiista listauksista ja yksittäisiä tuotteita ei voi lisätä. Tunnisteiden avulla voit kuitenkin kasata juuri haluamasi kokonaisuudet tuotteista.

Mainoksella

Valitsemalla tuotelista tai -karuselli mainoksella osion saat lisättyä listauksen alkuun mainoskuvan ja linkin esimerkiksi kyseisen tuoteryhmän sivulle.

Linkin lisääminen

Linkin lisääminen onnistuu kohdasta Painike. Klikkaa hiiren osoitin kohtaan Lisää linkki ja saat listan mihin voit kohdistaa linkin.

Kun kohteita on paljon, kirjoita hakusana kyseiseen kenttään ja löydä etsimäsi kohde helpommin.

Jos et halua painiketta kuvan päälle, mutta haluat linkin, saat sen simppelisti jättämällä painikkeen tekstin tyhjäksi (poista teksti Shoppaile nyt).

Tarvittaessa voit poistaa linkin X kuvakkeesta.

Muutosten julkaiseminen tai peruminen

Näet tallenna-painikkeen kirkkaana, kun teemasta löytyy muutoksia, joita ei ole vielä julkaistu verkkokauppaan. Voit päivittää muutokset verkkokauppaan klikkaamalla Tallenna -painiketta.

Ennen muutosten tallennusta on mahdollista perua muutoksia. Palaat yhden muutoksen kerrallaan taaksepäin vasemmalle kiertyvästä nuolesta tai voit perua kaikki muutokset edelliseen tallennukseen saakka Luonnos -painikkeesta.

Liittyvät ohjeet