Osiot : Mainoskollaasit

Näin rakennat sisältöä mainoskollaasien avulla.

Päivitetty yli viikko sitten

Mainoskollaasit ovat yksi monista valmiiksi suunnitelluista osioista, joiden avulla rakennat verkkokaupan sivuille sisältöä. Mainoskollaaseilla luot näyttäviä kuvaryhmiä ja teet asiakkaille houkuttelevia ostopolkuja tuotteisiin, tuoteryhmiin, valmistajiin tai muuhun vastaavaan verkkokaupan sisältöön.

Mainoskollaasit sisältävät kuvan, tekstiä, painikkeen ja linkin. Vain kuva on pakollinen tieto ja mun sisällön suhteen voit vapaasti valita mainoskohtaisesti mitä näytetään.

Löydät osiot kohdasta > Verkkokauppa > Muokkaa teemaa.

Kollaasin mainokset

Voit lisätä uusia mainoksia Lisää mainos -painikkeesta. Tarvittaessa järjestät mainoksia oikealla puolella näkyvästä kolmesta viivasta ottamalla kuvakkeesta kiinni ja siirtämällä mainos ylös/alas listassa.

Pääset muokkaamaan mainoksen sisältöä klikkaamalla mainosta listassa.

Kuvan lisääminen

Klikkaa ensin Lisää kuva-painiketta.

Klikkaa avautuneesta tiedostoselaimesta Lataa kuvatiedosto ja valitse kuva omalta koneeltasi. Lataa mahdollisimman iso ja hyvälaatuinen versio kuvasta.

Vaihtoehtoisesti Selaa ilmaisia kuvia kohdasta voit valita ilmaiseksi tuhansista ammattilaisten ottamista kuvista.

Valitse lopuksi lataamasi kuva ja klikkaa Valitse-painiketta.

Mikäli huomaat kuvan olevan verkkokaupassa epätarkka, johtuu se ladatun kuvan heikosta laadusta ja/tai pienestä koosta. Lataa tällöin uusi laadukkaampi kuva.

Linkin lisääminen

Linkin lisääminen onnistuu mainoksen sisällöstä kohdasta Painike. Klikkaa hiiren osoitin kohtaan Lisää linkki ja saat listan mihin voit kohdistaa linkin.

Kun kohteita on paljon, kirjoita hakusana kyseiseen kenttään ja löydä etsimäsi kohde helpommin.

Jos et halua painiketta kuvan päälle, mutta haluat linkin, saat sen simppelisti jättämällä painikkeen tekstin tyhjäksi (poista teksti Shoppaile nyt).

Tarvittaessa voit poistaa linkin X kuvakkeesta.

Kollaasin asetukset

Sisällön asetuksista säädetään sisällön yleisiä asetuksia. Nämä asetukset koskevat kaikkia kollaasin mainoksia.

Osion asetuksista säädetään osion asetuksia, eli mainosten ympärillä olevia asioita mm. taustaväriä ja -kuvaa, välejä seuraavaan osioon ja yläotsikoita.

Pinoa erilaisia mainoskollaaseja päällekkäin

Vinkkinä voit pinota sivulle erilaisia mainoskollaaseja päällekkäin. Tällä tavalla saat tehtyä monenlaisia asetteluja hyvin helposti.

Näin saat osioiden välit saman suuruisiksi

Muuta tarvittaessa osioiden välissä olevaa tyhjää tilaa, jotta kollaasit näyttävät yhtenäiselta osiolta. Löydät säädön osion asetuksista > Välit > Mukautettu > Aseta 0 ja katso miltä näyttää editorin puolella.

Muutosten julkaiseminen tai peruminen

Näet tallenna-painikkeen kirkkaana, kun teemasta löytyy muutoksia, joita ei ole vielä julkaistu verkkokauppaan. Voit päivittää muutokset verkkokauppaan klikkaamalla Tallenna -painiketta.

Ennen muutosten tallennusta on mahdollista perua muutoksia. Palaat yhden muutoksen kerrallaan taaksepäin vasemmalle kiertyvästä nuolesta tai voit perua kaikki muutokset edelliseen tallennukseen saakka Luonnos -painikkeesta.

Liittyvät ohjeet