Siirry pääsisältöön
Kaikki kokoelmatTuotteet
Tuoteluokan ja ominaisuuksien hyödyntäminen
Tuoteluokan ja ominaisuuksien hyödyntäminen

Näin hyödynnät tuoteluokkaa ja ominaisuuksia tuotteen tiedoissa.

Manne avatar
Tekijä: Manne
Päivitetty yli viikko sitten

Tuoteluokka ja ominaisuudet kertovat minkälainen tuote on kyseessä ja mitä ominaisuuksia siihen sisältyy. Ominaisuuksien perusteella tuotteesta voidaan luoda erilaisia variaatioita ja aktivoida suodattimia verkkokaupan tuotelistauksiin.

Löydät tiedot hallinnan kohdasta > Tuotteet > Lisää tuote.

Tuoteluokka

Tuoteluokka perustuu valmiiseen taksonomiaan ja sisältää tuhansia luokitteluja, joista valitaan tuotteelle sopivin. Esimerkiksi hakemalla sanalla t-paidat voi määritellä tarkemmin t-paidan käyttötarkoitusta. Luokat on käännetty englannista suomeksi tekoälyn avustuksella.

Mikäli haku ei löydä tuotetta voit kokeilla vaihtaa yksikkö/monikko tai miettiä sanan synonyymiä. Esimerkiksi t-paita sanalla ei löydy, mutta t-paidat sanalla löytyy.

Lisätty tuoteluokka jää muistiin

Kerran lisätty tuoteluokka jää talteen pudotusvalikkoon ja voit valita sen seuraaville tuotteille kätevästi suoraan valikosta.

Ominaisuudet

Ominaisuudet kertovat tuotteen erilaisista ominaisuuksista. Lisäämällä tuotteelle ensin tuoteluokan, saat ehdotukset ominaisuuksista, jotka sopivat juuri kyseiselle tuotteelle. Sen jälkeen voit kätevästi valita rajatusta listasta sopivat ominaisuudet.

Väri ominaisuus

Löydät haulla monia valmiita värejä. Tarvittaessa voit muuttaa väriä Muokkaa -painikkeesta tai lisätä uuden värin Lisää valinta -painikkeesta.

Verkkokaupasssa tuotteita voi hakea tässä määriteltyjen värien perusteella, jos käytössä on suodattimet ja teema tukee kyseistä ominaisuutta.

Koko ominaisuus

Kokoja on paljon erilaisia ja parhaiten ne löytyvät haulla. Esimerkiksi hakemalla 4 näet kaikki koot, jotka sisältävät numeron 4.

Tarvittaessa voit muuttaa koon tekstiä Muokkaa -painikkeesta tai lisätä uuden koon Lisää valinta -painikkeesta.

Valmis ominaisuuslista

Valmiit tuotteen ominaisuudet voivat näyttää esimerkiksi tältä.

Ominaisuuksista variaatioita

Ominaisuuksien avulla lisäät tuotteeseen erilaisia variaatioita kuten väri ja koko. Variaatiot luodaan automaattisesti tuotteen ensimmäisen tallennuksen yhteydessä.

Luokittelun hyödyt

Suodattimet

Aktivoimalla suodattimet verkkokaupan tuotelistauksiin, autat asiakkaita löytämään tuotteet helpommin.

Google ja Meta

Tuotesyötteissä tiedoilla tarkennetaan tuotteen tyyppiä. Luokittelun avulla voit hyödyntää paremmin mm. Google ja Meta -palvelujen toimintoja.

Tekoäly

Tekoäly tulee muuttamaan tapaa etsiä tuotteita internetistä. Todennäköistä on, että henkilökohtaiset tekoälyavustajat tekevät ensin tuotteiden seulonnan ja etsinnän, jonka jälkeen suosittelevat vain kuluttajan tarpeeseen parhaiten sopivia tuotteita.

Tuoteluokka ja ominaisuudet ovat tärkeitä tietoja, sillä ne kertovat kenelle ja mihin käyttötarkoitukseen tuote sopii, jotta tekoälyavustajat osaavat valita tuotteita kaupastasi.

Vastasiko tämä kysymykseesi?