Siirry pääsisältöön
Kaikki kokoelmatTuotteet
Koko, väri ja muiden variaatioiden luonti
Koko, väri ja muiden variaatioiden luonti

Näin lisäät tuotteeseen erilaisia variaatioita, kuten väri, koko ja materiaali.

Manne avatar
Tekijä: Manne
Päivitetty yli viikko sitten

Variaatiot ovat saman tuotteen eri versioita, joista asiakas voi valita sopivan. Esimerkiksi vaatteet sisältävät usein eri kokoisia ja värisiä variaatioita samasta tuotteesta.

Löydät valinnat hallinnan kohdasta > Tuotteet > Lisää tuote.

Variaatioiden luominen

Variaatiot luodaan valintojen perusteella ja niitä on mahdollista lisätä enintään kolme per tuote (esimerkiksi väri/koko/materiaali). Suosittelemme ennen lisäämistä tarkistamaan, että tuotteelle on valittu tuoteluokka.

Kun olet valinnut tuotteelle tuoteluokan, saat valmiin listan sopivista valinnoista. Voit poimia listasta helposti haluamasi valinnat.

Jos et ole valinnut tuoteluokkaa, voit hakea kaikista valmiista ominaisuuksista sopivan tai lisätä oman valinnan.

Oman valinnan lisäämisessä on hyvä huomioida se, ettei sitä voi käyttää verkkokaupan automaattisissa suodattimissa. Siksi suosittelemme aina tuoteluokan ja siihen liittyvän ominaisuuden käyttämistä valintojen pohjana.

Valinnat

Valintojen lisäämisen jälkeen voit hakea valmiita värejä. Tarvittaessa voit muuttaa väriä Muokkaa -painikkeesta tai lisätä uuden värin Lisää valinta -painikkeesta.

Kokoja on paljon erilaisia ja ne löytyvät parhaiten haulla. Esimerkiksi hakemalla 4 näet kaikki koot, jotka sisältävät numeron 4. Voit muokata kokojen tekstejä ja lisätä uusia kokoja.

Kun valinnat on lisätty näyttävät ne esimerkiksi tältä. Tallenna lopuksi tuote ja se luo variaatiot automaattisesti.

Tuotteen tallennus luo variaatiot

Tuotteen tallennus luo automaattisesti variaatiot lisättyjen valintojen perusteella. Mikäli valintoja on paljon, saattaa tuotteen tallennus kestää hetken.

Tallennuksen jälkeen variaatiot näkyvät listana, josta voit hallita niitä. Listauksessa voi muokata hintoja, asettaa viivakoodit ja muita tietoja. Muokkaa -painikkeesta pääset näkemään kaikki variaation yksilölliset tiedot.

Massatoimintojen avulla voit esimerkiksi poistaa useita variaatioita samalla kertaa.

Variaation muokkaus

Variaatioiden muokkaustilassa voit selailla kaikkien variaatioiden yksilöllisiä tietoja ja tehdä tietoihin muokkauksia.

Päätuotteeseen jääneet tuotetiedot ovat kaikille variaatioille yhteiset ja päätuotteen tietoja muokkaamalla muuttuvat ne kaikkiin variaatioihin automaattisesti.

Vastasiko tämä kysymykseesi?