Kaikki kokoelmatTuotteet
Tuoteryhmien hallinta

Tuoteryhmät pitävät tuotteet järjestyksessä ja helposti löydettävänä.

Manne avatar
Tekijä: Manne
Päivitetty yli viikko sitten

Tuoteryhmät järjestävät kaupan valikoiman selkeisiin kategorioihin. Tuotteiden ryhmittely auttaa asiakkaita navigoimaan verkkokaupassa ja löytämään etsittyjä tuotteita.

Hallitset tuoteryhmiä kohdasta > Tuotteet > Tuoteryhmät.

Tuoteryhmän lisääminen

Lisäät uuden tuoteryhmän klikkaamalla Lisää tuoteryhmä -painiketta.

Tuoteryhmän tiedot

Aseta tuoteryhmän nimi. Lisäksi voit asettaa kuvauksen ja kuvan.

Sijainti määrittää tuoteryhmän paikan tuoteryhmien listauksessa. Mitä pienempi numero sitä ylempänä tuoteryhmä on.

Hakukonenäkymä

• Hakukone otsikko näkyy mm. Googlen hakutuloksissa otsikkona.

• Hakukone metakuvaus kertoo tuoteryhmästä tarkemmin hakukoneille.

• Sivun nimi URL-osoitteessa määrittää millä osoitteella asiakas löytää tuoteryhmän. Esimerkiksi Mekot tuoteryhmä näkyy selaimessa osoitteella ...uoteryhma/mekot

• Avainsanat eivät enää ole hakukoneiden käytössä, mutta tietoa saatetaan käyttää verkkokaupan sisäisessä haussa. Useita hakusanoja voi lisätä pilkulla eroteltuna, esimerkiksi hakusana1, hakusana2.

Verkkokauppa kohdasta voit valita mitä suodattimia kyseinen tuoteryhmä näyttää tuotelistauksessa sekä valita teeman sivupohjan, mikäli käyttöön halutaan normaalista poikkeavan version.

Parhaat käytännöt

Tuoteryhmillä voi rakentaa monipuolisia tuotelistoja verkkokauppaan. Käytännössä voit lisätä tuotteen tyypin, hinnan, sesongin, lajin, kohderyhmän tai minkä vain asian mukaan tuoteryhmiä.

Tämän jälkeen verkkokaupassa voi tarjota asiakkaille tuoteryhminä esimerkiksi Naiset, Mekot, Kesä, Rannalle, Viikon tarjoukset ja Tuotteet alle 100 euroa.

Alatuoteryhmät

Verkkokaupassa näkyvät alatuoteryhmittelyt tehdään verkkokaupan hallinnan kautta. Voit rakentaa erilaisia valikoita helposti tuoteryhmistä, sivuista ja kaikesta muusta verkkokaupan sisällöstä navigaatioiden kautta.