Kaikki kokoelmatVerkkokauppaNavigaatiot
Näin rakennat valikoita tuoteryhmistä, sivuista ja muista elementeistä
Näin rakennat valikoita tuoteryhmistä, sivuista ja muista elementeistä

Järjestele tuoteryhmät päätuoteryhmiin ja alatuoteryhmiin, lisää sivuja, linkkejä ja muita elementtejä verkkokaupan valikkoihin.

Manne avatar
Tekijä: Manne
Päivitetty yli viikko sitten

Navigaatiot ovat verkkokaupassa näkyviä valikkoja, joiden avulla asiakkaat selailevat verkkokauppaasi. Voit lisätä valikkoon mm. tuoteryhmiä, sivuja, tuotteita, valmistajia, blogi-artikkeleita, www-linkkejä ja osoitteita valmiiksi suodatettuihin hakuihin (esim. uutuudet, siniset tuotteet, jne.).

Rakennat ja hallitset kaikkia verkkokaupassa näkyviä tuoteryhmäpuita valikoiden kautta. Täällä voit järjestellä tuoteryhmät päätuoteryhmiin ja alatuoteryhmiin.

Löydät valikot hallinnasta kohdasta > Verkkokauppa > Navigaatiot.

Näin rakennat valikon

Siirry valikkoon ja lisää haluamasi kohde.

1. Klikkaa muokattavan valikon nimeä, esim. Main.

2. Klikkaa Lisää uusi valikon kohde -linkkiä ja siitä avautuu hakutoiminto, jolla löydät tuoteryhmiä, tuotteita, valmistajia ja muita lisättäviä elementtejä.

3. Klikkaa haun tuloksesta haluamasi kohde esim. tuoteryhmä ja se ilmestyy valikkoon.

Siirrä kohde haluamaasi paikkaan valikossa

Voit järjestää kohteita ottamalla hiiren osoittimella kiinni nimen vasemmalla puolella näkyvästä kolmesta viivasta ja raahaamalla sitä oikealle päin halutun kohteen alle.

Muuta tai poista kohteita

Voit poistaa ja muokata kohteita klikkaamalla oikealta kynä- tai roskakori-ikoneita.

Muista lopuksi tallentaa

Muista tallentaa tehdyt muutokset oikealta ylhäältä. Tallennuksen jälkeen päivitykset näkyvät verkkokaupassa hetken viiveellä.

Tarkista toimivuus

Valikon muokkauksen jälkeen viimeinen tehtävä on tarkistaa toimivuus. Siirry omaan verkkokauppaan ja kokeile toimiiko valikko halutulla tavalla. Mikäli huomaat ongelmia, voit palata tekemään parannuksia.

Etusivun linkin lisääminen

Etusivu lisätään valikkoon hieman eri tavoin kuin muut sivut. Onnistut seuraavalla tavalla:

1. Klikkaa valikossa Lisää uusi valikon kohde.

2. Syötä hakukenttään kauttaviiva, eli / merkki.

3. Valitse URL-osoite-vaihtoehto.

4. Aseta nimeksi Etusivu ja jätä linkki-kohtaan / merkki ja vahvista lopuksi lisäys.

Valmiiden tuotelistojen lisääminen

Voit lisätä valikkoon valmiita tuotelistauksia, kuten uutuudet, kaikki tarjoukset tai tietyn tuoteryhmän tarjoukset, tietyn hintaiset tai väriset tuotteet, jne. Tämä tapahtuu verkkokaupan suodattimia apuna käyttäen. Lisäät esimerkiksi linkin kaikkiin kaupan tarjouksiin seuraavalla tavalla:

1. Klikkaa valikossa Lisää uusi valikon kohde.

2. Syötä hakukenttään tämä /tuotteet?filter.on_offer=1. linkki.

3. Valitse URL-osoite-vaihtoehto.

4. Aseta nimeksi "Tarjoukset" ja vahvista lisäys (älä muuta linkki-kohtaa).

Näin luot kokonaan uuden valikon

Voit luoda uusia valikoita kohdasta > Verkkokauppa > Navigaatiot > Lisää valikko. Toinen vaihtoehto on luoda kopio jostain vanhasta valikosta ja lähteä sen pohjalta rakentamaan uutta valikkoa. Valikoita voi rakentaa vaikka eri sesonkien mukaan ja valita aina kulloinkin sesonkiin sopivan valikon verkkokauppaan.

Valikon käyttöönotto verkkokaupassa

Valitset verkkokaupassa käytössä olevat valikot muokkaamalla teeman ylä- ja alatunnistetta teemaeditorin kautta. Teemoissa on eroja, mutta yleisesti ottaen voit valita ylätunnisteeseen omat valikot työpöytä ja mobiili versioille (kummatkin voivat käyttää myös samaa valikkoa) sekä alatunnisteeseen 1-5 valikkoa.