Siirry pääsisältöön
Kaikki kokoelmatVerkkokauppaNavigaatiot
Tietoa verkkokaupan valikoista
Tietoa verkkokaupan valikoista

Näin hyödynnät erilaisia valikoita verkkokaupassa.

Manne avatar
Tekijä: Manne
Päivitetty yli viikko sitten

Verkkokauppa sisältää erilaisia valikoita, joiden avulla asiakkaat liikkuvat verkkokaupassa. Valikoita voi löytyä verkkokaupan yläosasta, alaosasta, vasemmasta sivusta ja sisällöstä. Valikoita voi hyödyntää verkkokaupassa hyvin monella tavalla. Seuraavassa esittelemme tarkemmin erilaisia mahdollisuuksia.

Löydät valikot hallinnasta kohdasta > Verkkokauppa > Navigaatiot.

Yhden tason valikko

Yhden tason valikossa kaikki valikon kohteet ovat päätasolla ja valikko ei sisällä lainkaan alatasoja. Tämän tyyppistä valikkoa voi käyttää missä vain kohdassa verkkokaupassa.

Mallikuvissa yhden tason valikko ylä- ja alatunnisteessa.

Monitasoinen valikko

Monitasoisessa valikossa kohteet on jaoteltu useammalle tasolle. Päätason alle on mahdollista lisätä 3 alatasoa ja alatasojen ansiosta valikkoa voidaan avata yksi taso kerrallaan verkkokaupassa. Valikkoa voi käyttää verkkokaupan ylätunnisteessa ja jättivalikossa.

Mallikuvissa pudotusvalikko Nova ja Aurora-teemoissa.

Jättivalikko

Jättivalikko voi sisältää valikon + kuvia tai vain jomman kumman. Alla olevissa mallikuvissa ensimmäisessä on valikko + kuvia ja toisessa pelkkiä kuvia ilman valikkoa.

Jättivalikko rakentuu siis kahdesta elementistä; navigaatioiden kautta rakennettavasta valikosta ja teemassa käyttöön otettavasta jättivalikosta, johon kyseinen navigaatio + kuvat valitaan käyttöön. Katso tarkempi ohje.

Mallikuvassa jättivalikko Wave ja Nova-teemassa.

Tuoteryhmävalikko sivupalkissa

Verkkokaupan tuoteryhmät-sivun sivupalkkiin voi rakentaa pelkkiä tuoteryhmiä sisältävän valikon nopeuttamaan tuoteryhmien selaamista. Valikko toimii erityisen hyvin silloin, kun erilaisia tuoteryhmiä on laaja määrä ja asiakkaat selailevat niitä paljon ostoksia tehdessä.

Valikko rakennetaan lisäämällä siihen ainoastaan tuoteryhmiä, joissa on tuotteita. Tuoteryhmät jaotellaan sopiviin kokonaisuuksiin ja asiakas voi selata yhtä tasoa kerrallaan verkkokaupassa.

Valikko valitaan käyttöön teemaeditorista tuoteryhmä-sivun asetuksista.

Linkkilista verkkokaupan sisällössä

Hyödynnät valikoita myös verkkokaupan sisällössä. Voit lisätä teemaeditorin kautta mille vain sivulle linkkilistan esimerkiksi valmistajista, sivuista, tuoteryhmistä tai mistä vain.

Vastasiko tämä kysymykseesi?