Paytrail

Kotimainen Paytrail tarjoaa kaikki tarvittavat verkkokaupan maksutavat yhdellä sopimuksella.

Manne avatar
Tekijä: Manne
Päivitetty yli viikko sitten

Paytrail on suomalainen maksupalveluntarjoaja, jonka kautta saat monipuoliset maksutavat helposti yhdellä sopimuksella. Palveluun sisältyy kaikki tarvittavat maksutavat kuten verkkopankit, maksukortit, lasku ja osamaksu.

Tilaa palvelu ja tutustu tarkemmin osoitteessa https://www.paytrail.com/.

Paytrail-sovelluksen asentaminen

1. Siirry kohtaan Verkkokauppa > Maksutavat.

2. Klikkaa Katso sovellukset -painiketta.

3. Klikkaa Paytrail kohdalla Asenna -painiketta.

4. Asenna sovellus ja salli sovellukselle pääsy kauppiastilillesi.

Nyt sovellus on asennettu ja voit siirtyä lisäämään maksutavan verkkokauppaan.

Lisää maksutavaksi verkkokauppaan

1. Siirry kohtaan Verkkokauppa > Maksutavat.

2. Klikkaa Lisää -painiketta Paytrailin kohdalta.

3. Syötä Paytraililta saamasi kauppiastunnus ja salainen avain niille varattuihin kenttiin.

4. Varmista, että testitila ei ole käytössä.

5. Muokkaa tarvittaessa maksutavan muita asetuksia.

6. Klikkaa Tallenna-painiketta.

Tarkista toimivuus

Maksutavan lisäämisen jälkeen viimeinen tehtävä on tarkistaa toimivuus. Mene omaan verkkokauppaan, lisää tuote ostoskoriin, siirry kassalle ja maksa ostos. Maksutapa on kunnossa, kun maksaminen onnistuu ja pääset maksun jälkeen takaisin kauppaan.

Vinkit testaamiseen: Voit tehdä tarkistusta varten 1€ testituotteen. Maksun jälkeen saat Paytrailin hallintapaneelista palautettua summan takaisin tilillesi.

Ongelmatilanteet

Jos maksaminen ei onnistunut, tarkista ensin maksutavan asetuksista (Verkkokauppa > Maksutavat > Paytrail > Asetukset) asettamasi Kauppiastunnus ja Salainen avain. Toimimattomuus johtuu 97% tapauksista virheestä kyseisissä tunnuksissa ja korjaantuu asettamalla tunnukset oikein.

Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit tilata ne Paytraililta osoitteessa https://www.paytrail.com/.

Sovelluksen poistaminen

Voit poistaa sovelluksen kaupan hallinnasta > Oikea yläkulma > Sovellukset > Paytrail > roskakori-ikoni.