Kaikki kokoelmatVerkkokauppaToimitustavat
Shipitin kautta Posti, Matkahuolto, DB Schenker ja muut kuljetusyhtiöt
Shipitin kautta Posti, Matkahuolto, DB Schenker ja muut kuljetusyhtiöt

Shipit-palvelun kautta aktivoit useita toimitustapoja ja voit tulostaa osoitekortteja tilaushallinnan kautta.

Manne avatar
Tekijä: Manne
Päivitetty yli viikko sitten

Shipitin käyttäminen edellyttää sopimuksen tekemistä palveluntarjoajan kanssa. Palvelu on kuukausimaksuton ja maksat vain, mikäli tulostat lähetyksille osoitekortteja.

Tutustu tarkemmin Shipit-palveluun osoitteessa https://www.shipit.fi/

Shipit-sovelluksen asentaminen

1. Siirry kohtaan Verkkokauppa > Toimitustavat.

2. Klikkaa Katso sovellukset -painiketta.

3. Klikkaa Shipit kohdalla Asenna -painiketta. Vahvista sovelluksen asennus ja salli sovellukselle pääsy kauppiastilillesi.

4. Aseta seuraavaksi tunnukset tai rekisteröi uusi tili
    - Jos sinulla on jo Shipit, aseta tunnukset kohtiin API-avain / Salainen avain
    - Muussa tapauksessa rekisteröi yrityksellesi tili kohdasta Avaa uusi tili

Nyt sovellus on asennettu ja voit siirtyä lisäämään toimitustapoja verkkokauppaan.

Lisää toimitustapoja verkkokauppaan

1. Siirry kohtaan Verkkokauppa > Toimitustavat.

2. Klikkaa Lisää toimitustapa -painiketta.

3. Valitse toimitustapa, jonka haluat asentaa.

4. Lisää toimitustavalle vähintään hinnoittelu.

5. Klikkaa Tallenna-painiketta.

Jos et näe toimitustapoja, käy sovelluksen sivulla (Oikea yläkulma > Sovellukset > Shipit) ja klikkaa Asenna toimitustavat uudelleen -painiketta. Palaa sen jälkeen takaisin lisäämään toimitustapoja.

Hinnoittelu

Voit asettaa toimitustavalle yhden kiinteän hinnan tai tehdä muuttuvan hinnoittelun.

1. Kun haluat hinnan muuttuvan esimerkiksi tilauksen painon tai loppusumman mukaan, valitse kohta Lisää useita hintoja. Sen jälkeen sivulle tulee esille kenttä, josta voit valita, mihin hinta perustuu (esim. kg, kpl...).

2. Lisää rivi -painikkeesta voit lisätä useita toimitushintoja ja asiakas näkee verkkokaupan kassalla toimitushinnan automaattisesti oikein sen mukaan, mitä tuotteita ostoskoriin on lisätty.

Tässä esimerkissä toimituksen hinta on 4,90€ painoon 5kg saakka, 9,90€ painoon 100kg saakka ja 100kg jälkeen 19,90€.

Rajaukset

Toimitustavasta löytyy monipuoliset rajaukset. Näiden avulla rajoitat käytön esimerkiksi vain tietyn painoisille tilauksille tai suljet tuotteita kokonaan toimitustavan ulkopuolelle.

Tarkasta toimivuus

Toimitustavan lisäämisen jälkeen viimeinen tehtävä on tarkastaa toimivuus. Siirry omaan verkkokauppaan, lisää tuotteita ostoskoriin ja siirry kassalle. Täytä kassalla tiedot ja pääset katsomaan toimiiko toimitustapa halutulla tavalla ja ovatko hinnat oikein. Jos käytät muuttuvaa hinnoittelua, voit vaihdella ostoskorissa olevia tuotteita ja tarkistaa tällä tavalla eri hintojen toimivan moitteetta.

Shipit-sovelluksen toimintoja

Löydät sovelluksen kaupan hallinnasta > Oikea yläkulma > Sovellukset > Shipit.

• Kuljetusyhtiöiden valinta -osiosta voit valita käyttöön ne kuljetusyhtiöt- ja palvelut, joilla toimitat tuotteita.

• Asenna toimitustavat uudelleen -painikkeesta voit tarvittaessa pyytää sovellusta hakemaan toimitustavat uudelleen Shipitiltä. Toiminto on tarpeellinen silloin, jos kaikkia toimitustapoja ei näy lisäyksessä.

• Shipit hallinta -painikkeesta voit siirtyä Shipitin palveluun.

Shipit-sovelluksen käyttäminen edellyttää Kasvaja tai laajempaa palvelupakettia.

Shipit-palvelusta maksaminen

Shipit-palvelun käytöstä voi maksaa kahdella eri tavalla:

1. Lompakko: Kirjaudu Shipitin sivuille tunnuksillasi → TEE LÄHETYS → Lompakko → syötä summa (minimi 100 €) ja siirry maksamaan. Huomaa myös automaattinen lompakon täyttö.

2. Laskutus: Ota yhteyttä [email protected] jos haluat että sinulle aktivoidaan laskutusasiakkuus. Laskun saa verkkolaskuna tai sähköpostilla pdf-muodossa.