Siirry pääsisältöön
Kaikki kokoelmatMyynnit
Tilauksen peruminen ja palautusten luonti
Tilauksen peruminen ja palautusten luonti

Näin peruutat tilauksia ja luot asiakkaiden palauttamista tuotteista tuotepalautukset.

Manne avatar
Tekijä: Manne
Päivitetty yli viikko sitten

Asiakkaan tekemä tilaus saattaa olla tarpeen perua kokonaan tai asiakas palauttaa tilauksen tuotteita. Tilauksen perumisessa ja palautusten luomisessa on muutamia huomioitavia asioita ja käydään niitä seuraavassa tarkemmin läpi.

Löydät peruutuksen ja palautuksen luomisen kohdasta > Myynnit > Avaa tilaus > Peruuta tilaus / Luo palautus.

Tilauksen peruminen - Tilausta ei ole käsitelty

Kun tilausta ei ole käsitelty on tilauksen peruminen helppoa. Klikkaat vain Peruuta tilaus -linkkiä ja koko tilaus peruutetaan.

Peruutuksen vahvistuksen jälkeen luodaan automaattisesti palautus koko tilauksen sisällösä. Tilauksia ei koskaan poisteta vaan niistä luodaan palautus vastaavilla negatiivisilla summilla. Tämä pitää raportit ja kirjanpidon ajan tasalla.

Mikäli tilaus on maksettu, tulee lopuksi vielä tehdä asiakkaalle maksun palautus.

Palautuksen luominen - Käsitelty tilaus

Kun tilaus on käsitelty tilauksen osittainen tai kokonaan peruminen tehdään luomalla tilaukseen palautus. Klikkaa Luo palautus - linkkiä ja valitse palautettavat tuotteet.

Palautettavien tuotteiden valinnasta voit lisätä tuotekohtaisesti tarkempaa tietoa ja valita lisätäänkö palautuneet tuotteet suoraan uudelleen myyntiin vai menevätkö ne ensin tarkistettavaksi tai suoraan hävikkiin. Valitsemalla Palautetaan varastoon lisätään tuotteelle määrän verran saldoa automaattisesti.

Palautusten hallinta

Hallitset kaikki luotuja palautuksia keskitetysti. Lue lisää tuotepalautusten hallinta.

Maksun palauttaminen asiakkaalle

Olennainen osa tilauksen perumista tai tuotteiden palauttamista on maksun palauttaminen takaisin asiakkaalle. Jos asiakas on tehnyt maksun tilauksen teon yhteydessä, toimi seuraavalla tavalla.

Automatisoitu maksun palautus

Kun käytät kaupassa Klarna Checkout maksupalvelua, toimii maksujen palautus automaattisesti. Tilauksiin tehdyistä palautuksista tieto kulkee Klarnan järjestelmään ja Klarna muodostaa hyvitykset automaattiset asiakkaalle.

Maksun palautus manuaalisesti

Kun käytät jotain muuta maksutapaa tulee asiakkaan tekemien maksujen palautus tehdä manuaalisesti. Esimerkiksi Paytrail maksupalvelussa tämä onnistuu kirjautumalla heidän kauppiasportaaliin, etsimällä asiakkaan maksu ja palauttamalla se.

Vastasiko tämä kysymykseesi?