Google Analytics

Analysoi verkkokaupan kävijöitä ja sisältöä Google Analytics palvelussa.

Manne avatar
Tekijä: Manne
Päivitetty yli viikko sitten

Google Analytics on Googlen tarjoama maksuton palvelun verkkokaupan tiedon analysointiin. Palvelun avulla voi seurata tarkasti tietoa kävijöistä, tuotteista, hakusanoista ja monesta muusta asiasta.

Palvelusta lisätietoa Googlen kotisivulla.

Sovelluksen asennus

Aloita asentamalla sovellus kohdasta > Verkkokauppa > Asetukset > Google.

Mittaustunnus

Sovelluksen asennuksen jälkeen pääset lisäämään Google-tagitunnuksen. Saat tunnuksen Googlelta, kun olet rekisteröinyt kyseisen palvelun käyttöön.

Asetathan kenttään pelkän G-XXXXX tunnuksen, etkä muita koodeja. Myöskään vanha UA-XXXX tunnus ei käy.

Tallenna

Lopuksi tallenna verkkokaupan asetukset klikkaamalla ylhäältä Tallenna -painiketta.

Tallennuksen jälkeen tieto lähtee siirtymään ja voit seuraavasta päivästä alkaen analysoida verkkokauppaa Googlen palvelujen kautta.

Ongelmanratkaisu

Mikäli tietoa ei näy Googlen palveluissa, tarkista ensin, että tagitunnus on oikein asetettu yllä olevan ohjeen mukaan. Tarvittaessa lisää ohjeita Googlen tukialueelta.

Eikö tämä ominaisuus ole käytettävissä? Huomioithan palvelupaketin vaikuttavan saatavilla oleviin ominaisuuksiin. Tarkemmat ominaisuudet nähtävillä kotisivulta.