Kaikki kokoelmatVerkkokauppaVerkkotunnus
Google Workspace -sähköpostin käyttöönotto

Näin aktivoit Google Workspace -palvelun sähköpostin käyttöön.

Manne avatar
Tekijä: Manne
Päivitetty yli viikko sitten

Valmiskaupassa ylläpidetylle verkkotunnukselle voi avata sähköpostiosoitteita esimerkiksi Google Workspace -palvelun kautta. Kun olet tilannut Googlen palvelun voit aktivoida sähköpostin seuraavan ohjeen avulla.

Verkkotunnuksen vahvistaminen

Ensimmäinen tehtävä on vahvistaa Googlelle, että omistat verkkotunnuksen. Vahvistaminen tapahtuu TXT-tietueen avulla, jonka saat Googlen palvelusta noudattamalla tätä ohjetta:

Lisää TXT-tietue verkkotunnukseen:

1. Siirry oikean ylänurkan valikosta kohtaan Verkkotunnukset.

2. Klikkaa verkkotunnuksen kohdalta Muokkaa-painiketta.

3. Klikkaa DNS-tietueet-osion oikeasta ylänurkasta Lisää-linkkiä.

4. Valitse Type-kohdasta TXT.

5. Jätä TTL-valintaan arvo 600.

6. Syötä Name-kenttään verkkotunnuksesi ilman alkuosaa (tähän tapaan: verkkotunnuksesi.fi)

7. Syötä Content-kenttään Googlelta saamasi TXT-tietueen sisältö (tämän näköinen: google-site-verification=jotaintekstia).

8. Klikkaa Vahvista.

9. Klikkaa DNS-tietueiden alareunasta Tallenna ja vahvista tietojen tallennus.

Kun olet asettanut tietueen verkkotunnukseen, vahvista se vielä Google Workspace -palvelussa noudattamalla Googlen ohjeita.

DKIM-avaimen syöttäminen

Google suosittelee lisäämään verkkotunnuksen DKIM-avaimen, koska se lisää sähköpostin turvallisuutta. Hae ensin tarvittavat tiedot noudattamalla Googlen ohjetta:

Lisää TXT-tietue verkkotunnukseen:

1. Siirry oikean ylänurkan valikosta kohtaan Verkkotunnukset.

2. Klikkaa verkkotunnuksen kohdalta Muokkaa-painiketta.

3. Klikkaa DNS-tietueet-osion oikeasta ylänurkasta Lisää-linkkiä.

4. Valitse Type-kohdasta TXT.

5. Jätä TTL-valintaan arvo 600.

6. Syötä Name-kenttään Googlen ohjeessa kerrottu "DNS host name".

7. Syötä Content-kenttään Googlen ohjeessa kerrottu "TXT record value".

8. Klikkaa Vahvista.

9. Klikkaa DNS-tietueiden alareunasta Tallenna ja vahvista tietojen tallennus.

Lisättyäsi DKIM-avaimen, jatka käyttöönottoa Googlen hallinnassa.

MX- ja SPF-tietueet

Googlen ohjeissa opastetaan lisäämään verkkotunnukseen myös MX- ja SPF-tietueet. Nämä tietueet ovat jo valmiiksi lisättynä verkkotunnuksessa.