Google reCAPTCHA

Google reCAPTCHA -palvelulla torjut bottien automaattisia asiakastilien luonteja ja lomakkeiden roskapostiviestejä verkkokaupassa.

Manne avatar
Tekijä: Manne
Päivitetty yli viikko sitten

Google reCaptcha on palvelu, jolla varmistetaan, että sivuston käyttäjä on ihminen. Näin voidaan estää verkossa esiintyviä haitallisia botteja (tietokoneohjelmia) käyttämästä kaupan rekisteröinti- ja muita lomakkeita hyväkseen.

ReCaptcha auttaa mm. seuraavissa tilanteissa:

• Verkkokauppaasi rekisteröityy kymmenittäin tai sadoittain epäilyttävän nimisiä asiakkaita, jotka vaikuttavat tekaistuilta.

• Saat verkkokaupan yhteydenottolomakkeen kautta outoja viestejä, jotka näyttävät huijauksilta.

• Uutiskirjelistallesi ilmestyy outoja sähköpostiosoitteita.

Lisää tietoa löydät osoitteesta https://www.google.com/recaptcha/about/

ReCaptchan käytön aloittaminen

1. Klikkaa Admin Console.

2. Kirjaudu Google-tilillesi (ellet ole vielä kirjautunut sisään).

3. Kirjoita Label-kenttään verkkokaupan nimi.

4. Seuraavaksi voit valita reCAPTCHA v3 version.

5. Kirjoita verkkokauppasi Internet-osoite Domains-osioon.

6. Hyväksy reCAPTCHA:n käyttöehdot.

7. Klikkaa Submit.

ReCaptchan lisääminen verkkokauppaan

1. Kun olet määrittänyt reCaptchan, sinut ohjataan sivulle, jossa näet tunnukset kohdassa reCaptcha keys (site key / secret key).

2. Siirry verkkokaupan hallintaan Verkkokauppa > Asetukset > Muut.

3. Kopioi site key / secret key -tunnukset Google reCAPTCHA -osioon.

4. Klikkaa lopuksi Tallenna.

Nyt lomakkeissa on bottien tunnistus. reCaptcha ei välttämättä poista kaikkia botteja, mutta vähentää huomattavasti niiden aiheuttamaa haittaa.