Kaikki kokoelmatMyynnit
Tilauksen käsittely

Näin käsittelet kauppaan saapuneet tilaukset tehokkaasti ja nopeasti.

Manne avatar
Tekijä: Manne
Päivitetty yli viikko sitten

Kauppaan saapuneet tilaukset tulee aina käsitellä. Käsittely vahvistaa, että saapunut tilaus on huomioitu ja se on toimitettu. Tilauksen käsittelystä löytyy monipuoliset toiminnot mm. tilauksen muokkaukseen, toimitusten luontiin ja viestintään.

Löydät tilausten käsittelyn kohdasta > Myynnit > Avaa tilaus.

Tilauksen käsittelyyn on kaksi eri tapaa

1) Voit pikakäsitellä saapuneen tilauksen Merkitse käsitellyksi -painikkeesta, jonka jälkeen tilaus merkitään tilan valinnan jälkeen suoraan käsitellyksi.

2) Voit tehdä laajan käsittelyn Käsittele -painikkeesta ja luoda samalla kertaa tilaukselle toimituksen, tulostaa kuitin, pakkauslistan ja muut dokumentit sekä muodostaa osoitekortin.

Käsittele - Tilauksen käsittely ja toimituksen luonti

Laajemmassa käsittelyssä löytyy monipuoliset työkalut toimituksen tekoon.

Osoitekortti

Voit valita tulostetaanko osoitekortti. Asiakkaan kassalla valitsema kuljetusyhtiö ja noutopiste on valmiiksi valittuna nopeuttaen toimituksen luontia.

Huomioithan, että osoitekorttien luonti ja kuljetusyhtiöiden haku vaatii sovelluksen asentamisen ja sopimuksen tekemisen Shipit -palvelun kanssa.

Paketin sisältö ja tiedot

Paketin sisältö ja tiedot kohdassa määritellään paketin sisältö, mitat ja paino. Järjestelmä laskee painon automaattisesti tuotteisiin asetettujen painojen perusteella. Tarvittaessa voit muuttaa painoa. Voit luoda valmiiksi talteen erilaisia pakkauksia klikkaamalla Uusi pakkaus -linkkiä. Jatkossa tallessa olevista pakkauksista on helppoa ja nopeaa valita toimitukselle parhaiten sopiva pakkaus.

Mikäli tuotteet eivät mahdu yhteen pakettiin voit tehdä monipakettilähetyksen klikkaamalla Uusi paketti -painiketta ja valitsemalla tuotteet eri paketteihin.

Kuljetusyhtiö

Asiakkaan kassalla valitsema kuljetusyhtiö ja noutopiste on valmiiksi valittuna nopeuttaen toimituksen luontia. Voit tarvittaessa vaihtaa näiden tietoja.

Kuljetusyhtiöiden näkyminen vaatii pakkauksen mittojen ja painon asettamista, jonka jälkeen ne tulevat näkyviin.

Käsittele ja vahvista

Lopuksi valitset tilauksen tilan käsittelyn jälkeen ja mitä dokumentteja haluat heti tulostaa (voi tulostaa myös myöhemmin). Kaiken ollessa valmista klikkaa Käsittele -painiketta ja tilaus muuttuu käsitellyksi.

Voit luoda toimituksia myös ilman käsittelyä. Lue lisää toimituksen luonti.

Huomioithan käytössä olevan palvelupaketin vaikuttavan käytössä oleviin ominaisuuksiin. Tarkemmat ominaisuudet nähtävillä kotisivulta.