Kaikki kokoelmatVerkkokauppaVerkkotunnus
Oman verkkotunnuksen ohjaus

Onko sinulla jo oma verkkotunnus rekisteröitynä? Voit ohjata sen verkkokauppaan.

Manne avatar
Tekijä: Manne
Päivitetty yli viikko sitten

Kun sinulla on jo ennestään olemassa verkkotunnus, voit vain simppelisti ohjata sen verkkokauppaan. Tällöin jatkat verkkotunnuksen ylläpitoa nykyisessä paikassa ja saat pelkillä nimipalvelun (DNS) muutoksilla verkkokaupan näkymään oikeassa osoitteessa.

Muualla ylläpidetyn verkkotunnuksen ohjaus

1. Siirry kohtaan Verkkokauppa > Asetukset.

2. Klikkaa Verkkotunnus-kohdasta Muokkaa-painiketta.

3. Klikkaa Verkkotunnuksen ohjaus.

4. Kirjoita osoite kenttään verkkotunnus www tai jonkin muun etuliitteen kanssa. Esimerkiksi näin 👉 www.esimerkkikauppa.fi .

5. Näet sivulla Tarvittava nimipalvelumuutos -kohdan. Tämän avulla ohjaat verkkotunnuksen verkkokauppaasi. Nimipalvelumuutoksiin kysyt tarvittaessa lisää tietoa verkkotunnus ylläpitäjältä.

6. Klikkaa Liitä.

Huomioithan, että verkkotunnuksen ohjaus tehdään aina cname-tietueen avulla ja osoitteen alkuun tulee lisätä www tai jokin muu alkuosa.

Oman verkkotunnuksen käyttäminen edellyttää Vakio tai laajempaa palvelupakettia.

Virheelliset nimipalveluntiedot

Mikäli nimipalvelintiedot on asetettu virheellisesti, näet siitä ilmoituksen Verkkotunnukset kohdassa ja voit korjata ne ohjeen mukaan oikeiksi. Kun kaikki on kunnossa pääset valitsemaan verkkotunnuksen käyttöön.

Valitse verkkokaupan osoitteeksi

Valitse lopuksi Verkkotunnukset kohdasta ohjaamasi verkkotunnus ja tallenna. Nyt verkkokauppa näkyy valitussa osoitteessa.

Miten ohjaan juuriosoitteen (ilman www-alkua)?

www-aluttoman osoitteen voi ohjata osoittamaan verkkokauppaan, mutta se tulee tehdä verkkotunnuksen ylläpidon kanssa. Valmiskaupasta ei voi saada A-tietuetta kyseistä ohjausta varten.

Tuntuuko verkkotunnuksen ohjaus haastavalta?

Mikäli nimipalvelumuutosten tekeminen verkkotunnuksen ylläpitoon osoittautuu hankalaksi on vaihtoehtona siirtää verkkotunnuksen ylläpito Valmiskauppaan. Tällä tavalla verkkotunnuksen käyttöönotto verkkokaupassa onnistuu helposti.