Kaikki kokoelmatVerkkokauppaAsetukset
Oman koodin lisääminen verkkokauppaan

Lisää tarvittaessa verkkokauppaan omia css- ja javascript-koodeja sekä metadata-tietoja.

Manne avatar
Tekijä: Manne
Päivitetty yli viikko sitten

Toteutat yksinkertaiset koodien lisäämiset upotusten kautta helposti, joten voit säästyä teeman lähdekoodin muokkauksesta.

Löydät upotukset hallinnasta kohdasta > Verkkokauppa > Asetukset > Muut > Upotukset > Muokkaa.

Upotusten tyypit

Cascading Style Sheets (CSS) on CSS-koodia, joka yliajaa teemojen oletustyyleistä. Tässä voit määritellä esimerkiksi uudet väriarvot tyylille.

Javascript (JS) on Javascript-koodia, jonka avulla lisäät esimerkiksi chat-ikkunan verkkokauppaasi. Nämä kolmannen osapuolen palvelut tarjoavat yleensä valmiita koodeja, jotka ovat sellaisenaan liitettävissä upotuksiin.

Metadata (Meta) viittaa metatunnisteisiin. Ne ovat tarpeen esimerkiksi silloin, kun vahvistat Googlelle olevasi verkkosivuston omistaja. Sisällönkuvauskenttä toimitetaan sinulle yleensä yhtenä koodina, mutta siitä sinun tulee poimia vain nimi- ja kuvausosat niille varattuihin kenttiin metatiedon lisäyksessä.

Huomioitavaa oman koodin lisäämisestä

Huomioithan virheellisen koodin voivan aiheuttaa verkkokaupan toimintojen tai koko verkkokaupan vikaantumisen. Suosittelemme lisäämään vain sellaisia koodeja, joiden toiminnasta voit olla varma. Upotuksen lisäämisen jälkeen tulee aina käydä kokeilemassa verkkokaupan toimivuus ja varmistaa kaiken toimivan normaalisti.